Training Coachend Leiding Geven

Bereik meer als leidinggevende door jouw medewerkers op een coachende manier aan te sturen.

Heb jij als leidinggevende soms het gevoel dat je geen échte binding hebt met je team. Dat je misschien wel expert bent in jouw domein, maar dat je minder kaas hebt gegeten op vlak van people management? In deze opleiding leer je als leidinggevende jouw medewerkers op een coachende manier benaderen. We leren je enkele gespreks- en coachtechnieken aan zodat jouw contact met jouw medewerker(s) sterker en hechter wordt. Op die manier kun je sneller inspelen op de noden en behoeftes die een team écht nodig heeft.

Deze opleiding richt zich tot elke leidinggevende die met zijn team meer zaken wil realiseren en meer connectie wil door een coachende aanpak toe te passen.

We leren een aantal eenvoudige gesprekstechnieken in theorie én in de praktijk.
Hoe leer je goed te luisteren? En hoe hoor je wat er niet gezegd wordt? Wat doe je dat de medewerker zich écht gehoord voelt? En hoe behoudt je de regie van het gesprek?
Daarnaast leren we een aantal coachmethodieken waardoor je leert om jouw medewerker te doen groeien, leren.
De opleiding loopt van 9u00 tot 17u00. Met inbegrip van 2 koffiepauzes en een lunchbreak.

Trainer: Wouter Vanhove

In de training ‘Coachend Leiding Geven’ leer ik jou een dag lang om jouw coachende vaardigheden naar je team onweerstaanbaar te maken.
Ik neem je mee op een ontdekkingstocht langs een aantal eenvoudig toepasbare gespreks- en coach-technieken om het contact en gedrag gedrag van jouw medewerkers positief te beïnvloeden.

Wat vertellen anderen over deze opleiding?

Theorie & praktijk zijn evenwichtig met elkaar verweven, waarbij de trainer zorgt voor correcte interactie met en in de groep. Soms confronterend maar zeer boeiend & praktijkgericht aangepakt. Een aanrader!
Sabine Willems
Senior Schade Brand bij Belfius Insurance
Wouter is een heel motiverende trainer. Verhelderend, duidelijk en interactief met een streepje humor. De opleiding is praktisch en effectief bruikbaar in de praktijk. Een aanrader!
Roeland Heyvaerts
Docent boekhouden en bedrijfsbeheer bij bijlesdocent.be
Wouter heeft aan mijn team van teamleaders een opleiding teamgerichte communicatie gegeven. De inhoud was zeer duidelijk. Iedereen werd sterk betrokken bij de opleiding omdat Wouter iedereen aan bod liet komen. Het was niet te veel theoretisch maar vooral veel praktijk met heel veel leuke oefeningen. Het was ook plezant en vooral niet saai. De dag was zo om! We konden ook vragen stellen en kregen daar steeds een antwoord op. Ook kunnen we vragen per email stellen. Wouter legde alles in verstaanbare taal uit. Hij is rustig en aangenaam in omgang en stelt elke deelnemer op zijn gemak. Hij is ook geduldig: hij legt alles uit totdat iedereen alles heeft begrepen.
Jeannine Stesmans
Hoofd Schoonmaak/ Afvalbeheer UZA
Ik vond de cursus super met een beetje theorie maar veel praktijk. Eindelijk een cursus waar je veel van kunt mee nemen naar de vloer. Ik heb zeer geboeid naar Wouter zitten luisteren en de dag was om voor ik er erg in had. Zeker voor herhaling vatbaar.
Martine Dethier
Teamleider schoonmaak UZA