Opleiding: Communicatiestijlen

Leer hoe jij met jouw communicatiestijl het beste communiceert met andere of dezelfde communicatiestijlen

In deze opleiding gaan we op zoek naar de specifieke kenmerken van onze eigen communicatiestijl. We leren de sterke punten kennen van onze eigen stijl alsook de valkuilen. Vervolgens gaan we kijken welke andere communicatiestijlen er bestaan en hoe wij daar met onze stijl mee kunnen communiceren. Op die manier leer je met iedereen op een correcte, directe, win-win-manier op een heldere manier communiceren.

Deze opleiding richt zich tot elke leidinggevende die met zijn team meer zaken wil realiseren en meer connectie wil door een coachende aanpak toe te passen.

We leren een aantal eenvoudige gesprekstechnieken in theorie én in de praktijk.
Hoe leer je goed te luisteren? En hoe hoor je wat er niet gezegd wordt? Wat doe je dat de medewerker zich écht gehoord voelt? En hoe behoudt je de regie van het gesprek?
Daarnaast leren we een aantal coachmethodieken waardoor je leert om jouw medewerker te doen groeien, leren.
De opleiding loopt van 9u00 tot 17u00. Met inbegrip van 2 koffiepauzes en een lunchbreak.

Trainer: Wouter Vanhove

In de training ‘Communicatiestijlen’ leer ik jou een dag lang om jouw mondelinge communicatie onweerstaanbaar te maken.
Ik neem je mee op een ontdekkingstocht langs een aantal eenvoudig toepasbare technieken om het gedrag van luisteraars te beïnvloeden.
Jij krijgt van mij verrassende inzichten over de factoren die het gedrag en de beslissingen van mensen bepalen terwijl ze naar jou luisteren.

Wat vertellen anderen over deze opleiding?

In een training ‘Helder communiceren’ heb ik Wouter ervaren als een heel deskundige trainer die zeer snel een aangename en veilige sfeer creëert. Hierdoor komen de deelnemers meteen los en leren ze de communicatietechnieken in korte praktische oefeningen. Wouter zorgt ervoor dat iedereen mee is door op een rustige en gestructureerde manier de deelnemers naar een hoger niveau van communicatievaardigheid te brengen. Een aanrader!
Wim Annerel
life & business coach bij Annerel-De Waele vof
Wat mij erg opviel is dat Wouter ons allemaal zeer welkom liet voelen tijdens de training en ik voelde mij erg op mijn gemak. Hij creëerde een omgeving waar iedereen zijn eigen zegje kon doen. Maar ook nam hij de tijd om naar onze persoonlijke situaties en vragen te luisteren en ons hier zo concreet mogelijk mee te helpen. Hij nam de tijd om alles uit te leggen en wilde zeker weten of alles telkens duidelijk was.
Emily Van Torre
Medewerker Digital Innovations bij Belfius Bank
We hebben voor onze teambuilding beroep gedaan op Wouter Vanhove (Clarum) mbt een workshop rond communicatie. De hele groep (30-tal personen) heeft enthousiast gereageerd op de manier waarop Wouter de opleiding heeft gegeven: heel professioneel, en tegelijk met de nodige humor en anekdotes. Iedereen zat geboeid te luisteren, en deed zo goed mee aan de opdrachten dat het middag was voor we het wisten en zodoende de pauze hadden overgeslagen. Vanaf heden kunnen we nu de kleur inschatten van de mensen om ons heen, ook tijdens de avondactiviteit deden we actief verder in de indeling van de collega's in de diverse kleuren. Een aanrader voor iedereen!
Karine Bracke
Nationaal Verbond Socialistische Mutualiteiten
“Een opleiding communicatie: het klonk in eerste instantie ietwat saai en dreigend in onze oren. En toch trok Wouter Vanhove, als trainer, onmiddellijk allemaal onze aandacht. Heel ontspannen, geanimeerd en vol overgave geraakten we in zijn roes om efficiënter met elkaar te gaan communiceren. En of dit gelukt is! Onze deelnemers waren na afloop van de dagsessie heel positief over Wouter. Tijdens pauzemomenten en de afsluitende 'drink' bleven we doorgaan over het thema. Ik kan Wouter zeker aanbevelen als trainer. Trouwens, onze vakvereniging VSDV heeft reeds een volgende boeking gemaakt met hem!”
Danny Christiaens
Diensthoofd schoonmaak AZ Sint-Blasius
Als je denkt een saaie studiedag tegemoet te gaan als je Wouter boekt: think again. Een interactieve sessie hebben we gevraagd én gekregen. In ‘Communiceren, hoe werkt het nu écht?’ gingen we met onze groep, een mix van leidinggevenden in de zachte sector en vertegenwoordigers, meteen aan de slag. Een aanrader als je jezelf en mekaar wat beter wil leren kennen. Ik ging alvast met een goed gevoel naar huis.
Hilde Vandewege
Dienstverantwoordelijke schoonmaak, Psychiatrisch Centrum Bethanië en Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef Malle
Met een grappige, lichte toets weet Wouter Vanhove je door enkele eenvoudige maar toch essentiële technieken van communicatie te leiden. Hij maakt zijn presentatie kort, bondig en vooral interactief. Dit maakte het geheel luchtig en hapklaar waardoor je het onmiddellijk op je werkvloer kunt gebruiken. We bleven na de presentatie nog over de technieken discussiëren, wat volgens mij de beste manier is om aan te geven dat Wouter was geslaagd in zijn opzet.
Lien Baron
Hoofd gebouwenreiniging en afvalverwijdering Ziekenhuis Oost-Limburg