Training Train de Trainer

Voor interne trainers die met meer leerresultaat hun kennis kunnen overbrengen aan trainees

Ben jij als interne trainer op zoek naar eenvoudige manieren om jouw woorden meer kracht bij te zetten tijdens trainingen? Wil jij dat jouw trainees jouw woorden niet meteen vergeten en gaan toepassen in de praktijk?
In deze tweedaagse training kom je erachter wat de geheimen van heldere woorden in een training zijn. Zodat jouw trainees daarna makkelijker gaan toepassen wat jij hen geleerd hebt.
Concreet gaan we kijken wat we als ‘zender’ kunnen verbeteren aan ons zelf. Wat we precies aan onze ‘boodschap’ moeten toevoegen. En hoe we de ‘ontvanger’ beter kunnen doen luisteren naar onze boodschap.

We leren wat we aan ons zelf als ‘zender’ moeten toevoegen zodat de kans groter is dat wij onze trainees zullen doen wat wij willen.
We staan ook stil bij onze ‘boodschap’ zelf aan onze deelnemers. We leren wat een goede boodschap nodig heeft om makkelijker binnen te komen bij jouw ‘ontvangers’.
En tot slot leren we hoe de ‘ontvanger’ eigenlijk écht naar ons luistert. Hoe kan je nu de aandacht van onze ‘trainees’ grijpen én blijven houden? Zodat ze vanzelf zullen doen wat jij als trainer wil.
De opleiding loopt beide dagen van 9u00 tot 17u00. Met inbegrip van 2 koffiepauzes en een lunchbreak.

We leren een aantal eenvoudige gesprekstechnieken in theorie én in de praktijk.
Hoe leer je goed te luisteren? En hoe hoor je wat er niet gezegd wordt? Wat doe je dat de medewerker zich écht gehoord voelt? En hoe behoudt je de regie van het gesprek?
Daarnaast leren we een aantal coachmethodieken waardoor je leert om jouw medewerker te doen groeien, leren.
De opleiding loopt van 9u00 tot 17u00. Met inbegrip van 2 koffiepauzes en een lunchbreak.

Trainer: Wouter Vanhove

In de training ‘Train de Trainer’ leer ik jou een dag lang om jouw mondelinge communicatie onweerstaanbaar te maken.
Ik neem je mee op een ontdekkingstocht langs een aantal eenvoudig toepasbare technieken om het gedrag van luisteraars te beïnvloeden.
Jij krijgt van mij verrassende inzichten over de factoren die het gedrag en de beslissingen van mensen bepalen terwijl ze naar jou luisteren.

Wat vertellen anderen over deze opleiding?

De rustige, beheerste doch interactieve stijl die Wouter bij zijn trainingen hanteert doet je niet enkel op het puntje van je stoel zitten maar ook van je stoel rechtstaan omdat je zelf regelmatig participeert bij de training. Dit maakt dat je op een soms verrassende maar vooral afwisselende wijze de theorie eerst zelf reconstrueert om daarna dan te oefenen om dit in de praktijk te brengen, waarbij Wouter je deskundig begeleidt en coacht!
Sam Sarens
Verkeersleider scheepvaartmanagement bij Havenbedrijf Antwerpen
Ik ken Wouter niet alleen als lesgever, maar ook als ex-collega en vormingsverantwoordelijke bij het Havenbedrijf Antwerpen. Tijdens de opleiding “train the trainer” heb ik Wouter als lesgever live mogen ervaren. In zijn eigen eerder bescheiden, maar toch wel enthousiasmerende stijl wist hij onze aandacht gemakkelijk vast te houden en slaagde hij er al even gemakkelijk in om ons te stimuleren om onze grenzen te verleggen. De trainee kreeg vanaf het begin een actieve, centrale rol. Wouter begeleidde en stuurde gedreven bij waar nodig. Op het einde van de training wil je gewoon zelf aan de slag. En het veelzeggende nummer van de master of pop zal ik voortaan associëren met trainer Wouter 🙂
Wilfried Broos
Hoofdverkeersleider personeel bij Havenbedrijf Antwerpen